Costa Rica anders bekeken

Individuele reizen Heen- & terugvlucht

Op deze unieke natuurreis ontdek je het centrale gebergte en het zuidelijke kustgebied aan de Pacific. Je verkent het authentieke Costa Rica rond de Turrialba regio. Op een actieve manier maak je kennis met het weelderige nevelwoud en ga je op zoek naar de schitterende 'Quetzal'. Osa Peninsula herbergt één van de meest ongerepte wouden vol leven. Snorkelend ontdek je de onderwater fauna en flora van de Pacific. Ontspannen doe je in één van de mooist gelegen lodges van Costa Rica.

Jouw reisschema

Dag 1 tot 2

Vlucht naar San José

Bij aankomst privétransfer naar het hotel. Check-in en korte briefing door onze lokale agent.

Dag 2 tot 3

San José - Irazu - Turrialba

Je huurwagen wordt afgeleverd bij het hotel. Mooie rit tot de Irazu vulkaan (3.400 m) met uitzichten over Cartago, de Centrale Vallei en de Atlantische laagvlakte. Op de top kun je de twee kraters bewonderen. Je rijdt verder naar de pittoreske Turrialba regio aan de voet van de gelijknamige vulkaan.

Dag 3 tot 4

Turrialba - Guayabo

Bezoek aan het Guayabo National Monument, de belangrijkste precolumbiaanse site in Costa Rica. Dit religieus en commercieel centrum kende een bloeiperiode tussen de 9e en 15e eeuw. De archeologische resten zijn omgeven door weelderig regenwoud. In de namiddag bezoek aan de Grano de Oro koffieplantage.

Dag 4 tot 5

Turrialba - Orosi - Cartago - San Gerardo De Dota

Langs de suikerriet- en koffieplantages rijd je naar de prachtige Orosi vallei. In het dorpje kun je het oudste kerkje van het land bezoeken (1743). Daarna klim je naar het nevelwoudgebied rond San Gerardo de Dota, de habitat van de befaamde quetzal. Namiddag vrij om de weelderige omgeving een eerste keer te verkennen.

Dag 5 tot 6

El Parramo trek

’s Morgens vroeg rijd je naar de El Parramo berg (3.400 m) waar een lokale gids je opwacht. Deze bergwandeling is één van de mooiste tochten in dit gebied van ongerept nevelwoud. Je wandelt door het sprookjesachtige woud op zoek naar vogels. Duur van de tocht: 6uur, ontbijt box inbegrepen.

Dag 6 tot 7

San Gerardo - Sierpe - Osa Peninsula

‘s Morgens vroeg daal je af naar Sierpe, een vissersstadje gelegen aan de Pacific. Boottransfer door het mangrovewoud naar het schiereiland Osa. Bij aankomst word je naar de schitterend gelegen lodge te zuiden van de Drake Bay gebracht. De lodge ligt op een heuvel vlakbij bij het Corcovado nationaal park, één van de meest ongerepte parken van Costa Rica, en kijkt uit over de Stille Oceaan.

Dag 7 tot 8

Nationaal Park Corcovado

Jungletocht met Engelstalige natuurgids door het Corcovado nationaal park, gekend om zijn enorme biodiversiteit. Naast het dichte regenwoud, verschillende meren en verborgen lagunes, watervallen en mangrovebos heb je hier ook prachtige stranden. In het park vind je 750 soorten bomen, 117 soorten amfibieën en reptielen, 120 soorten zoogdieren en 365 soorten vogels waarvan tal endemisch zijn. Maar wat dit park het meest aantrekkelijk maakt is dat het wildleven zo makkelijk te observeren en te benaderen is.

Dag 8 tot 9

Caño Island

Met een snelle motorboot vaar je naar het Caño Island dat ongeveer een 10 mijl buiten de kust ligt. Dit is één van de mooiste plaatsen om het rijke onderwaterleven van de Pacific kennis te maken. Al snorkelend kun je de koraalriffen verkennen en de talrijke kleurrijke vissen observeren. Picknick op het strand. Je kunt ook nog wandelen langs één van de paden die u bij een archeologische vindplaats en een prachtig uitkijkpunt brengen.

Dag 9 tot 10

Osa Peninsula - Sierpe - Matapalo

Boottransfer naar Sierpe waar je de huurwagen oppikt en langs de kust naar Matapalo rijdt waar je de huurwagen op de parking achterlaat. Transfer door de dicht begroeide heuvels naar je verblijf, een ware oase van rust.

Dag 10 tot 11

Nationaal Park Marino Ballena

Tijdens deze boottocht vaar je langs de beste spots om bultrug walvissen, grienden en verschillende dolfijnsoorten te spotten (seizoensgebonden). Je geniet van de uitzichten op de kustlijn van het Marino Ballena park en de enorme diversiteit van vogels bij de indrukwekkende zeegrotten van Playa Ventana. Op een klein eiland in de Pacific wordt er gestopt voor versnaperingen en om je de gelegenheid te geven al snorkelend de kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken.

Dag 11 tot 12

Matapalo

Vrije dag om te relaxen en te genieten van je verblijf.

Dag 12 tot 13

Matapalo - Manuel Antonio - Centrale Vallei

Op de terugweg richting de Centrale Vallei kun je nog het nationaal park Manuel Antonio bezoeken. In dit kleine park is het makkelijk de fauna te observeren en vind je enkele van de mooiste stranden van de Pacific terug. Je rijdt verder naar je verblijf in de Centrale Vallei waar je je huurwagen inlevert.

Dag 13 tot 14

San Jose - Terugvlucht naar Europa

Privétransfer naar de internationale luchthaven op tijd voor je terugvlucht.

Dag 14 tot 15

Aankomst te Brussel

Aankomst te Brussel
Travel Sensations
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

3670

per persoon, incl. vlucht
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Internationale vluchten

 • Huidige luchthaven- en fueltaksen

 • Privétransfers luchthaven-hotel (h/t) en vermelde boottransfers

 • Vermelde excursies met Engelstalige lokale gidsen, toegangsgelden inbegrepen

 • Huurwagen type Hyundai Tucson 4x4 (2 pers.) of Hyundai Santa Fe 4x4 (4 pers.) of gelijkwaardig van dag 2 t.e.m. dag 12, ongelimiteerd aantal kilometers, GPS en de meest volledige verzekering

 • Vermelde overnachtingen of evenwaardig

 • Verzorgde reisdocumenten

 • Vermelde maaltijden (B: ontbijt, L: lunch, D: diner)

 • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven

 • Reisverzekeringen

 • Vertrektaks (+/- 29 USD p.p.)

 • Al wat niet duidelijk vermeld staat in 'Inbegrepen'

-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.